Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Trio Joubran

Virtuos strengekraft fra et herjet område.

Trio Joubran består av Samir, Wissan og Adnan Joubran. Tre palestinske brødre, født i Nasaret, som alle sammen spiller strengeinstrumentet oud. De er fjerde generasjons oudspillere og instrumentmakere – faren deres, Hatem, er kjent over hele den arabiske verden for instrumentene han lager.

Det var eldste bror Samir som tok initiativ til det som etter hvert ble Le Trio Joubran, etter å ha hørt den legendariske virtuose gitartrioen bestående av John McLaughlin, Paco De Lucia og Al Di Meola. Måten de lekte og manet fram ulike universer fra ulike tradisjoner på tre nylonstrengsgitarer er noe man fremdeles kan høre i musikken til de tre palestinske brødrene.  Men jordsmonnet er også et annet, det dreier seg om oudens klang og dens rike historie – og det dreier seg om stedet de kommer fra. “Vår oppgave er å gi en liten smak av håp i den vanskelige situasjonen vi befinner oss i”, har Samir Joubran sagt om hvordan det er å være palestinsk musiker. I den videre verden har omdømmet til Trio Joubran bare økt siden de startet å gi ut musikk tidlig i årtusenet, de blir gjenkjent for hva de er – en helt enestående musikalsk trio som fremfører musikk du knapt har hørt maken til. På hjemmebane er de fremdeles medborgere av et folk som lever i en utenkelig situasjon. De to tilværelsene møttes tidligere i år, da trioen samarbeidet med aktivist og musikklegende Roger Waters om tonesettingen av et dikt av den palestinske poeten Mahmoud Darwish, som Le Trio Joubran selv spilte med før han døde.

Årets festival står i frihetens tegn, med et særskilt fokus på Palestina. Det er derfor en ære å få presentere Trio Joubran på Oslo World for aller første gang, i Kulturkirken Jakob 3. november.

Legg igjen en kommentar