Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Tabanka Dance Ensemble

- I:OBJECT

Tabanka er kjent for engasjerende og rytmiske forestillinger som maner til bevegelse – av kropp og sjel- og også til aktiv samfunnsdeltakelse. Kompaniet benytter seg av en rytmisk virtuos og fysisk tilnærming til dans som engasjerer og gjør det nærmest umulig å se vekk der de tar opp tema som tvinger oss til å se igjen, på historien, på samfunnet, på livet, på oss selv. 

I I:OBJECT utforsker Tabanka de historiske erfaringene som ligger gravert i afrikanske og karibiske kropper. Erfaringer med tvungen og frivillig migrasjon, å bli gjort til objekt, gjenstand, handelsvare, møter med rasisme, hat og vold. Tabanka utforsker ikke offerrollen, men snarere motstanden, kraften og håpet. Dans, sang og musikk har vært verktøy som blåser sjel og liv tilbake inn i objektet, det har gjort levende, gjort kraftfullt og gjort motstand av en hver gest, latter, smil, rumperist og trampende fot. 

Musikalsk trekker I:OBJECT på melodiøse og lyriske komposisjoner og får en spennende rytmisk behandling som synliggjør den fysiske og metafysiske trommen, som maner til bevegelse, til aktivitet, til fremgang. 

I:OBJECT tar opp høyst samfunnsaktuell tematikk sett i lys av Black Lives Matter, #metoo, pågående slaveri og menneskehandel. Kompaniets eget slagord er “Ancient Power – Modern Use»

Koreograf: Thomas Talawa Prestø
Kostymer: Mo9k
Dansekunstnere: Wolman Michelle Luciano, Pearl Tawiah, 
Lacky Mahamed, Joel Ramirez, Ekperedinma Clarice Okeke, 
Victor Amel Olivares Pedersen, Rena Onye, Shirley Langhelle, 
Serjo Sankareh, Grace Tenga, Kamelia Javadi

https://www.dansenshus.com/forestillinger/iobject

I:OBJECT er støttet av Norsk Kulturfond, OXLO, Landsrådet for Norges barne-og ungdomsorganisasjoner og Akershus Fylkeskommune.​

Legg igjen en kommentar