Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Ayo erstatter Inna Modja på åpningskonserten til Oslo World 2019

En tysk-nigeriansk soulstjerne returnerer til Oslo World på kort varsel. 

På grunn medisinske grunner er Inna Modja dessverre forhindret i å komme til Oslo. Vi sender mange gode tanker til henne og gleder oss til å kunne invitere henne tilbake om kort tid! 

Vi har de siste ukene jobbet på spreng med å finne en god erstatning for Inna Modja, det er derfor en stor glede å kunne meddele at vi har bekreftet den nigerianske superstjernen Ayo til årets åpningskonsert. 

Tysk-nigerianske Joy Ogunmakin har tatt artistnavnet Ayo – som er yoruba-oversettelsen av fornavnet hennes. Hun har spilt ulike instrumenter, som gitar, fiolin og piano siden hun var liten, og da hun var atten år gammel besluttet hun å vie seg helt og holdent til musikken. Det ene ledet til det andre, og det avgjørende, tidlige  øyeblikket kom da representanter for plateselskapet Polydor så Ayo blåse varme i publikums trøyer og hjerter i forkant av en Cody Chesnutt-konsert.

Den prisvinnende debuten Joyful kom i 2006. Den solgte til dobbel platina i Frankrike, platina i Tyskland og Polen, og gjorde suksess i en rekke andre land. En brakdebut, rett og slett, som åpnet en rekke dører. Siden da er det blitt produsert en helaftens dokumentar om artisten, hun rukket å gi ut fire fullengdere, den siste heter simpelthen Ayo. Albumet ble skrevet og spilt inn av artisten selv i leiligheten hennes i Brooklyn,og kom ut i 2017. Men når hun kommer til Oslo World, en festival hun også besøkte tilbake i 2014, er hun aktuell med den ferske singelen “Beautiful”. Det er tilfeldigheter som gjør at Ayo kommer tilbake til Oslo World akkurat nå – men det er langt fra tilfeldig at hun kommer tilbake. Det har vi gledet oss til helt siden forrige besøk. 

Mer info:

Legg igjen en kommentar