Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Beirut & Beyond

I desember er Oslo World med på å arrangere Beirut & Beyond for syvende gang – en festival som ble startet i 2013 og tok utgangspunkt i den kunstneriske skapergleden som oppstod i etterdønningene av den arabiske våren. Arbeidet med festivalen har skapt et spesielt bånd mellom Oslo World og kulturscenen i Beirut og tradisjonen tro lager vi også en minifestival under selve Oslo World. I år gjennomføres den på lørdagen under festivalen, hos vår faste samarbeidspartner, Kulturhuset. Fra klokka 22 vil hvert eneste rom på Kulturhuset fylles av Beirut & Beyond. 

Zenobia

Med en kombinasjon av arabiske popmelodier, dabkerytmer fra Palestina og Syria, synther og kraftfulle dub-inspirerte beats er Zenobia en del av fortroppen i den nye palestinske elektroniske musikken som har oppstått parallelt på steder som Haifa og Ramallah, men som stadig smelter mer sammen og nå strekker seg til steder som Amman og Beirut. Deres hypnotiske liveopptredener har gjort stort inntrykk på kort tid. Bandet startet å opptre i 2018 og har allerede rukket å spille i Midtøsten, Paris, Berlin, London, Amsterdam, Sør-Korea og Brasil. 

Liliane Chela

Med sin distinkte lydbehandling og improviserte opptredener er Liliane Chela en av artistene som har flyttet grenser i den eksperimentelle og elektroniske musikkscenen i Libanon og Midtøsten det siste tiåret. Det har hun gjort både som soloartist og gjennom en rekke samarbeid, både på den lokale scenen og internasjonalt. I tillegg til studioarbeid og egne konserter har hun jobbet med musikk for film, installasjoner, performancekunst, samtidsdans og moteoppvisninger, noe som gjør henne til en av de mest allsidige produsentene og musikerne i Midtøsten. 

N3distan

N3distan er frontet av den karismatiske vokalisten Walead Ben Selim, som med sin egenartede flow og låtskriverkunst suger publikumet inn i bandets uredde og ambisiøse sjangermiks. De låner fra rock, trip hop, elektronika og orientalsk beatmusikk. Musikken de lager blander digitale virkemidler, gammel arabisk poesi, afrikanske tangentinstrumenter og det arabiske strengeinstrumentet qanoon på lavskuldret vis. N3distan er en på alle måter medrivende liveopplevelse som benytter seg av personlige beretninger og kjente poeter som Mahmoud Darwich, Gibran Khalil og Nizar Qabbani, og som vrir og vender på samples og lyder fra hele verden. 

Rita N

Rita N (Rita Najar) er en Oslobasert artist fra Syria som startet å spille inn musikk i 2017. Hun er en medrivende liveartist som har gjort flere strålende konserter de siste årene. Hennes nylige opptreden på CAPA x 3rDSpace på SALT fikk publikum til å ta av. Hun er også en del av dj-crewet og produksjonskollektivet 3rdspaceDj’s.

Mer info:

Legg igjen en kommentar