Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Chango Spasiuk & Per Einar Watle (AR/NO)

Blå is møter rød jord i norsk-argentinsk samarbeid

Den store argentinske folkemusikeren Chango Spasiuk og den glitrende norske gitaristen Per Einar Watle traff hverandre i Argentina i 2017 og fant raskt et felles musikalsk landskap, der varmen fra den brennende, røde jorda i Nord-Argentina møter den bitende kulden fra frosne, nordiske vintre.

Akkordeonisten Spasiuk, har spilt på Oslo World to ganger tidligere, i 2005 og 2015. Han har dype røtter i nord-argentinsk tradisjonsmusikk, men har også beveget seg utover dem. I dag er han en av de største forvalterne av Chamamé-tradisjonen, en nord-argentinsk musikkform som blander innflytelser og instrumenter fra spansk, afrikansk og guarani-tradisjoner og som lenge var uglesett – men som gjennom musikere som Spasiuk opplever ny anseelse. Argentinske myndigheter foreslo i 2018 at musikkformen skulle bli inkludert i UNESCOs verdensarvliste. Spasiuks familie har ukrainsk bakgrunn, og i hans tapning understrekes koblingene til polka og andre østeuropeiske musikktradisjoner man også kan finne i chamamé-musikken.  

Gitarist og komponist Per Einar Watle har på sin side spesialisert seg i string-swing og latinamerikansk folkemusikk, og er kjent for det norske publikum blant annet gjennom prosjekter som Salto Mortale (tidl. Christianssand String Swing Ensemble) og musikken i TV-serien Neste sommer. I bandet finner man også Changos faste perkusjonist/gitarist Marcos Villalba, samt et aldri så lite stjernelag av norske jazz, verdens- og folkemusikere: Steinar Raknes (Stillhouse, Arvvas, Ola Kvernberg Trio mm), Kenneth Ekornes (Brazz Brothers, Nymark Collective, Grupo Zanza, Batagraf, mm) og folkesanger Anne Gravir Klykken (Vintermåne, div samarbeid med bl.a. Iver Kleive, Bugge Wesseltoft, Ingebjørg Bratland, Knut Buen).

Platen spilles inn i juni 2019 og vi gleder oss til verdenspremieren på dette unike samarbeidet på Riksscenen, under Oslo World.


Mer info:

Legg igjen en kommentar