Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Hvordan skape større mangfold i norsk musikkritikk?

Innledning ved Guro Kleveland, redaktør i Ballade.
Igor Dunderovic er norsk humorist og visesanger utdannet i Produktutvikling v/NTNU, og har siden 2008 skrevet musikk og teater for både barn og voksne. Har hatt verv for Etnisk Musikklubb, Trondheim World Music Festival, Stand Up Grenland, Kulturkræsj Telemark, Spellemannprisen og er skribent for musikktidsskriftet Ballade.
Monica Ifejilika er en norsk-nigeriansk skribent, sanger og låtskriver, født og oppvokst i Oslo. Som del av kunstnerkollektivet Queendom jobber hun med å utfordre både politiske og artistiske grenser. Med et engasjement for inkludering og mangfold, retter hun spesielt fokus på kunst- og kulturnorge, med både stemmen og pennen.
Sandeep Singh er en journalist med over 10 år bak seg som musikkanmelder, blant annet i VG og Dagbladet. Nå har han byttet beite til radiobølgene og kan høres på NRK P13, P1 og podkast.
Arne Berg har vært programleder i Jungeltelegrafen på NRK P2 siden 2004. Før det var han fast anmelder i Midt i musikken på samme kanal i fire år og i musikkavisa Puls i ti år. Tidligere meritter innbefatter Hot Club Tropicano på Rockefeller i årene rundt 1990, hvor han var med å arrangere de første konsertene i Norge med artister som Salif Keita, Youssou N’Dour og Mory Kanté.

Ballade er opptatt av å synliggjøre og åpne diskusjoner rundt flerkulturelle musikkuttrykk. I dag er dette en marginal diskusjon. Det er lite kritisk refleksjon omkring flerkulturell musikk, og nye stemmer finnes i liten grad i diskusjonen: Flerkulturelt mangfold er en mangelvare blant musikkskribenter og kritikere. Ballade driver et prosjekt som utforsker et kritisk språk rundt flerkulturelle musikkuttrykk. I denne debatten vil vi dele erfaringer og diskutere hvordan mediene kan og bør jobbe for å sikre flerkulturelt mangfold blant musikkskribenter og kritikere, og å skape meningsytringer rundt flerkulturelle musikkuttrykk.   

Moderator:
Ida Habbestad er daglig leder for Norsk Komponistforening, var inntil nylig redaktør for Ballade (2013-2018) og styreleder i Norsk kritikerlag (2013-2019). Hennes hjertesak i arbeidet for å sikre og bygge grunnlag for mangfoldet av kunstnerlige ytringsformer og har sammen med Hild Borchgrevink utviklet et kurs i å skrive og vurdere levende kunstuttrykk. Kurset har vært holdt i en rekke ungdoms- og videregående skoler, for elevjury i DKS samt på universitetsnivå. Frå 2019 er hun leder av fagutvalget til Kulturrådets støtteordning for tidsskrift og kritikk.

Mer info:

Legg igjen en kommentar