Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

AVLYST Mon Laferte (CL/MX)

En stor stjerne både åpner og avslutter årets festival.

Mon Laferte har sagt at hun liker å samle på inntrykk for så å sette dem sammen igjen på nytt. At musikken hennes blir en slags collage av nødvendighet, fordi det er sånn vi lever livene våre. Det er ikke noe dårlig sted å starte når man skal beskrive virket til artisten fra Chile, som i dag er en av Latin-Amerikas største alternative popstjerner. I musikken leker hun med bolero og andre tradisjonelle musikkstiler hun vokste opp med fra barnsben av og sang rundt på barer i tenårene. Hun drar veksler på et eksperimenterende ungt musikerskap i Chile og Mexicos alternative musikkscener og finner plass til inntrykk fra teater, mote og billedkunst. Alle de ulike bestanddelene graviterer rundt Mon Lafertes karisma, store stemme og evner som historieforteller. Hun spiller på dype, mytologiske strenger foran mikrofonen, som en klassisk, romantisk sanger. Live har hun samtidig en uærbødig og humoristisk tone, som gjør at hun virkelig når folk. I hjemlandet har det gjort henne til en av de største, helt siden debuten La Chica de Rojo, som i 2003 solgte til platina.

I resten av verdensdelen har Laferte, som har vært basert i Mexico i store deler av karrieren, stått for over en halv million solgte album, flere store hits, nominasjonsdryss og seiere på den latinamerikanske grammy-utdelingen, programlederroller i musikkprogrammer og så videre. “Amárrame”, duetten hun gjorde sammen med den colombianske artisten Juanes på 2017-albumet La Trenza, vant grammy for beste alternative poplåt og var en av de store hitlåtene i Latin-Amerika det året. Hun er en naturlig headliner på de største festivalscenene over hele verdensdelen og spilte blant annet på Coachella tidligere i år.  

Hennes hittil siste album, Norma, kom i 2018. Det ble gjort i samarbeid med blant andre produsent Omar Rodríguez-López, kjent fra band som At the Drive-In og The Mars Volta. Det er spilt inn live i studio med 13 musikere, et klassisk bandsound med åpne vinduer ut mot strøk hun har besøkt tidligere, soul og nyere latinamerikansk pop.

Mon Laferte både åpner og avslutter årets Oslo World. Hun setter punktum for den 26. utgaven av festivalen med sitt store band som takler hva enn det er hun kaster mot dem. Laferte deltar også i åpningskonserten Utopian Lullabies, regissert av Rossy de Palma. Hun er et naturlig valg for en forestilling som vil handle om sangene vi fikk i barndommen. Mon Laferte er på et sted i karrieren hvor hele livet er tilstede i musikken.


Mer info:

Legg igjen en kommentar