Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

MusicLab vol. 4

- Utopia

part of UTOPIAN TAKEOVER

Muskelmusikk, kunstig intelligens, og en menneskelig subwoofer? I vår utopiske utgave av MusicLab vil du få oppleve en helt unik form for eksperimentell musikk.

Musikken i denne økten vil være eksperimentell, elektronisk og kroppslig – og kommer fra biofysiske data uttrykt via kroppslig resonans. En allusjon til den utopiske enheten som er det musikalske kropp-sinnet!
MusicLab er et felles prosjekt mellom RITMO Center for Interdisciplinary Studies in Rhythm, Time and Motion og UiO: Universitetsbiblioteket.I MusicLab går live musikk og live research hånd i hånd, og publikum får en annerledes musikalsk opplevelse, samtidig som de bidrar til åpen vitenskap. Etter konserten kan du ta en titt på hva som faktisk skjedde i kroppen din mens du hørte på musikken, når vår egen «Data Jockey» overtar.

13:00 Velkommen / Introduksjon

13:05 Utopisk / Dystopisk konsert med Tejaswinee Kelkar (IN), Çağrı Erdem (TR) and Qichao Lan (CN)

13:50 Pause

14:00 Intellektuel nedvarming med ekspertpanel

14:30 Data Jockeying med Tejaswinee kelkar

15:00 Slutt

ARTISTENE UNDER KONSERTEN
Tejaswinee Kelkar (IN) er en eksperimentell musiker som jobber med klassisk indisk musikk, eksempler og improvisasjon på harmonium, melodika og en ikke-kroppslig stemme.

Çağrı Erdem (TR) jobber med digitale musikkinstrumenter. Han utforsker menneskekroppen som et musikalsk grensesnitt, med et spesielt fokus på muskelgrensesnitt og lydbevegelsesdynamikk.

Qichao Lan (CN) er en musikkprogrammerer og lydartist, med bakgrunn i beregningsspråk, elektroakustisk musikkproduksjon og live-koding.

PANELDELTAKERNE

Hanne Scholz er viseleder og seniorforsker ved Hybrid Technology Hub, og leder forskningsprosjektet Artificial Biomimetic systems – the Niche of Islet Organoids.
Tejaswinee Kelkar (IN) er en eksperimentell musiker som jobber med klassisk indisk musikk, sampling, og improvisasjon på pumpeorgel, melodika, og stemme.  Hun er også en forsker, og har nylig fullført sin Ph.D. om rollen til kroppsliggjøring i melodisk kontur. Hun er MusicLabs egen «Data Jockey».
Jonna Vuoskoski er en førsteamanuensis ved RITMO. Hennes ekspertise er innen musikkens psykologi, og spesifikt sosial og kroppslig kognisjon i musikalsk kontekst. ——————-

I denne utgaven av MusicLab presenterer vi et utopisk panel – kun kvinner!

  • Unn Falkeid er professor i idéhistorie . Forskningen hennes fokuserer for det meste på Renessansen og Tidligmoderne Europa. 
  • Tejaswinee Kelkar er en eksperimentell musiker som jobber med klassisk indisk musikk, sampling, og improvisasjon på pumpeorgel, melodika, og stemme.  Hun er også en forsker, og har nylig fullført sin Ph.D. om rollen til kroppsliggjøring i melodisk kontur. Hun er MusicLabs egen «Data Jockey».
  • Jonna Vuoskoski er en førsteamanuensis ved RITMO. Hennes ekspertise er innen musikkens psykologi, og spesifikt sosial og kroppslig kognisjon i musikalsk kontekst

Alexander Refsum Jensenius (moderator) er en musikkforsker/forskermusiker med en interesse for musikkteknologi, og hvordan musikken beveger oss. Han er nestleder ved RITMO.
Solveig Sørbø (vertinne) er bibliotekar ved Realfagsbiblioteket og musiker. Hun er MusicLabs produsent, og var med på å initiere dette sammen med Alexander Refsum Jensenius.

Víctor González er en musikkforsker som jobber med menneskelig bevegelsesvitenskap. Han vil samle data fra alle musikerne samt publikum, og sende det til DJ Tejaswinee som mikser det.

Hvis du vil lære om hvordan du reagerer fysisk på denne musikken, og vil bidra til forskningen, kan du ta kontakt med Solveig Sørbø i forkant og melde deg på som «forsøkskanin». Du kan også melde deg på i døra 15 minutter før vi begynner.

​Arrangementet vil bli filmet. Les mer om dette her: https://www.uio.no/ritmo/english/news-and-events/events/musiclab/2019/utopia/information-audience/


Kontaktinfo: solvesor@uio.no / 45095002

Event photos:
Sophie Barth / UiO
Simen Kjellin /UiO

Mer info:

Legg igjen en kommentar