Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Sara Correia (PT)

Fremtidens fadostjerne

Da portugisiske Sara Correia slapp sitt selvtitulerte debutalbum i 2018, var hun allerede en av de mest lovende fadosangerne i Portugal. Hun har vokst opp med musikken og kommer fra en familie med flere fadistaer. Gjennom barndommen og ungdommen sang hun jevnlig på flere av Lisboas største fadohus.

Helt siden Sara Correia opptrådte på festivalen Grande Noite do Fado de Lisboa og vant den prestisjetunge sangkonkurransen der som trettenåring, var hun sikker i sin sak på at det var dette hun skulle drive med. Siden har hun utviklet sin egne intense og kraftfulle sangstil, blant annet ved å lære av noen av de største utøverne av tradisjonen, som Celeste Rodrigues, Jorge Fernando og Maria da Nazaré.

Med en sånn bakgrunn er det naturlig at forventningene til det første albumet var store, noe Correia taklet på det samme stilsikre viset hun har manøvrert resten av sin unge karriere med. Måten hun har omgitt seg med tradisjonen og gitt fadoen sin et lekent forfriskende nytt uttrykk, har ført til stor oppmerksomhet blant Portugals fadopublikum. Hun har tonelagt filmene til franske Joel Santoni og Diogo Soares Silva, som også ga henne en rolle i filmen “Alfama em Si”.

På debutalbumet har hun med seg noen av de mest lovende unge portugisiske musikerne i sin generasjon, folk som i likhet med henne har vokst opp med musikken. Hun er en av Universals hovedsatsninger i Portugal og står i 2019 foran sitt store, internasjonale gjennombrudd. I sommer spiller Sara Correia på Førdefestivalen, før hun tar turen til Oslo World i november. Det er ingen overdrivelse å si at når fadoens nye spydspiss kommer til byen, får vi høre en artist som står klar til å erobre større scener og lyttere over hele verden.


Mer info:

Legg igjen en kommentar