Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Human-Made

- levd dystopia og forestilt utopia

-A part of UTOPIAN TAKEOVER

Mange av de mørkeste kapitlene i menneskehetens historie har blitt fremkalt av menneskelig tanke og handling. Atombombingen av Hiroshima og Nagasaki, etnisk rensing i Rwanda og Bosnia, autoritære regimer, radioaktive sammenbrudd i Tsjernobyl og Fukushima, for ikke å snakke om de forskjellige “- ismer ”og fobier, kriger, migrasjonskriser, miljøforringelse, klimaendringer og den dyrebare Amazonas oppslukt i et hav av flammer. Disse dystopiske realiteter gir ofte opphav til alternative visjoner og utopiske muligheter. De er alle menneskeskapte tragedier som krever menneskelige løsninger.

Oslo World og Nei til Atomvåpen (No to Nuclear Weapons Norway) inviterer deg til en dynamisk og flerfaglig samtale, som knytter konkrete eksempler til det ‘store bildet’ og utfordringene vi står overfor. Er det et urealisert potensial for å snu og sanere, eller mobilisere endring før tiden går ut?

Paneldeltakere


Morten Traavik– Norsk regissør og kunstner som jobber på tvers av et bredt spekter av kunstneriske sjangre og internasjonale grenser. Installasjonen hans POWER GAMES (2012) gjorde ham til verdens første kunstner som utstiller samtidig i Nord-Korea og USA.


Sigrid Z. Heiberg– var aktiv som ungdomspolitiker og har siden arbeidet som rådgiver for den internasjonale kampanjen for å avskaffe kjernevåpen (ICAN). I dag er hun et aktivt styremedlem i Nei til Atomvåpen (Nei til kjernevåpen Norge) og MDG (Miljøpartiet).


Hanne Eggen Røislien– religionshistoriker. Hun er forsker i Cyber ​​Defense og er også tilknyttet Center for Strategic and International Studies i Washington D.C. Hun har tidligere vært forsker ved Department of Peace Research.


John Peder Egenæs– Direktør og aktivist for Amnesty International i Norge.
Moderator: Eirik Vold– frilansjournalist og forfatter.

I samarbeid med Nei til Atomvåpen.

Mer info:

Legg igjen en kommentar