Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Overgi eller forlate utopia?

part of UTOPIAN TAKEOVER

Både det imaginære, det utopiske og det uvirkelige kan styre oss fram mot virkeligheten vi ønsker oss. Mens vi beveger oss fremover ser vi etter et annet samfunn, noe som ikke ennå har skjedd. Denne samtalen vil adressere både utopi og dystopi i musikerens liv og virke. Før samtalen mellom de to artistene, vil publikum få se Daisuke Kuji’s film Meeting uncle Yuji.

OM FILMEN

Regissøren, en tidligere forsikringsrådgiver fra Tokyo, tok sjansen på å bygge et nytt liv for seg selv som kunstner i Norge. Han erindrer et tåkete barndomsminne om sin onkel Yuji, Tokyo-hippien som flyttet til New York for å spille salsa i spanske Harlem på slutten av 70-tallet. Regissøren dokumenterer sitt første møte med Yuji i leiligheten hans i New York i 2015. Der blir han konfrontert med livet til en enslig kunstner som i de siste 40 årene har valgt å frastå fra å fremføre musikken sin for publikum. I stede har han jobbet seks dager i uken i ulike Japanske restauranter for å tjene til livets opphold, men alltid brukt sine ene fridag til å skape musikk. Blandede følelser av naiv beundring og nye innsikter i hva det betyr å leve som kunstner i et livsperspektiv, presenteres både i historien om Yujis liv og gjennom regissørens arbeid med å lage filmen.

SPEAKERS

Daisuke Kuji- Daisuke Kosugi (født 1984, Tokyo; bor og jobber i Oslo, Norge) har gått på Norges Kunsthøyskole. Kosygi jobber innenfor film, skulptur, performance og tekstarbeider, hvor han lager forførende scenarioer som tar for seg konflikten mellom personlig frihet og overhengende systemer. Det kan han gjøre gjennom å portrettere hvordan kreativitet blir en råvare i den kreative industrien i et post-Fordsk arbeidsmarket, eller å fortelle historier om kreativitet som nettopp ikke lar seg oversette til et språk sentrert rundt produktivitet. Kjernen i fortellingene er uansett Kosugis historie om individene som opplever disse konfliktene. Hans semi-selvbiografiske filmer leder publikum gjennom intime opplevelser hvor konflikten blir gjort både kroppslig og emosjonell. Han har grunnlagt Louise Dany-initiativet i Oslo sammen med Ina Hagen. Arbeidet hans har blitt vist frem på Centre Pompidou, Paris; LIAF (Lofoten International Art Festival), Norway; CPH:DOX 2017 (Nevnt i NEW:VISION Award); 11th Gwangju Biennale, South Korea (2016), for å nevne noen. Hans nye film “A False Weight”(2019) blir presentert på Jeu de Paume, Paris; CAPC musée d’art contemporain de Bordeaux; Museo Amparo Puebla, México og Fotogalleriet , Oslo denne høsten..

  • Sina Winter er en svartmetall musiker, låtskriver og vokalist the Tehran/Iran. svartmetall er forbudt av det iranske regimet, og Sina startet derfor sin karriere som undergrunnsartist i 2003, blant annet ved å gi ut alle sine album på utenlandske labeler de neste ni årene. I 2010 startet han prosjektet «From The Vastland» – et solo bandprosjekt som sendte han på en eventyrlysten tur til Norge hvor han spilte sin aller første konsert under Inferno, en av de aller største metalfestivalene i Norge. På samme tid ble han portrettert som en av hovedpersonene i den prisvinnende norske dokumentarfilmen «Blackhearts». Den påfølgende oppmerksomheten førte til alvorlige trusler og trakassering fra det iranske regimet. I januar 2014 flyttet han til Norge som den første musikeren på SafeMUSE sitt residensprogram, og fortsatte karrieren sin der på grunn av den kritiske situasjonen som oppsto i Iran. Han har siden bodd og arbeidet i Norge, med etablerte musikere som Tjalve (Ex-Den Saakaldte/ Ex-1349), Spektre (Gaahlswyrd/Horizon Ablaze/Harm), Destructhor (Myrkskog/Ex-Morbid Angel, Zyklon) and Vyl (Gorgoroth/Ex-Keep of kalessin).
  • Moderator: Camille Norment arbeider med lyd og musikk i former som komposisjon, fremføring og lydrelaterte kunstverk og tekst, og benytter det soniske som et modus for sosiokulturell undersøkelse – særlig tilfeller av sonisk og sosial dissonans. På sitt nåværende verk fortsetter hennes utforskning av tilbakemeldingssløyfen i forhold til lyd, revolusjon og evolusjon. Camille Norment opptrer over hele verden med en rekke musikere, alt fra Ryuichi Sakamoto, til David Toop, fra Craig Taborn, til Oslos egen støygitarist Håvard Skaset. Camille Norment utvikler for tiden lydkunstkommisjoner for Whitney Museum, Dia Art Foundation i New York og Hayward Gallery i London blant andre prosjekter. Hennes utstillinger og forestillinger har blitt vist i institusjoner og biennalier over hele verden, inkludert Pushkin-museet i Moskva, Kochi-Muziris biennalen i Kochi, India og Museum of Modern Art i New York, for å nevne noen. I 2015 representerte Camille Norment Norge i den 56. Venice Biennial of Art med et soloprosjekt i den nordiske paviljongen.

I samarbeid med Fotogalleriet og SafeMuse

Mer info:

Legg igjen en kommentar