Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Sílvia Pérez Cruz (ES)

Musikalsk historiefortelling

Den katalanske sangerinnen Sílvia Pérez Cruz har gjort seg kjent i jazz, fado og flamencokretser, og har med årene blitt en bemerkelsesverdig musikalsk historieforteller. Hun vokste opp med musikerforeldre og har utdannet seg både som jazzsanger, pianist og saksofonist. Da hun studerte i Barcelona, dannet Cruz og tre venninner flamencogruppen Las Migas, som fikk mye oppmerksomhet i Spania. I en alder av 27 år kom solokarrieren hennes i gang for fullt og hun begynte å skrive og komponere egne låter, hovedsakelig på spansk, katalansk og portugisisk. Siden har hun gitt ut fem nydelige album, skrevet prisbelønnet musikk for både kino, teater og danseforestillinger og vært med på innspillinger med artister som blant annet Joan Manuel Serrat, Jorge Drexler, Natalia Lafourcade og Gino Paoli.

Silvia Pérez Cruz gjestet Norge for aller første gang da hun besøkte Oslo World i 2015 og leverte en helt spesiell solokonsert på Nasjonal Jazzscene, stappfull av musikalsk magi. Når hun nå kommer tilbake til festivalen, fire år senere, er det med et helt nytt soloprosjekt. Med ProyectoDrama, presenterer Cruz ny musikk, fra samarbeid med ulike kunstnere – både musikere, skuespillere, poeter og dansere. Publikum får høre musikk fra filmen La noche de 12 años, komposisjoner Cruz har skrevet til teaterforestillingen Cyrano og danseforestillingen Grito Pelao, samt flere av hennes mest populære egne sanger og coverlåter fra artister som Edith Piaf, Amália Rodrigues, Leonard Cohen og Enrique Morente.

Enten Sílvia Pérez Cruz fremfører klassiske perler eller nymotens pop, om det er egne eller andre artisters låter, gjør hun det alltid på sin helt egne måte, med en teft for historiefortelling og en musikalitet som setter følelsene i sving.


Mer info:

Legg igjen en kommentar