Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Utopier under afrikansk himmel

- Afrika Nå!

Afrika er et kontinuerlig utviklende kontinent, og det er derfor mer relevant enn noen gang å forestille seg en afrocentrisk fremtid. Afrika er kontinentet til unge mennesker, med en gjennomsnittsalder på 19 år. Dette gir kontinentet en god grunn til å eie fremtiden, men er denne fremtiden afrocentric?

Uganda har den nest største befolkningen i verden, med en gjennomsnittsalder på 15,9 år. Innenfor denne ungdommelige nasjonen er en ny generasjon artister som spesielt i hovedstaden Kampala omfavner teknologi som smarttelefoner, internett og pengeoverføring. Den nåværende bølgen av kunstnerskap i Uganda inkluderer også lavbudsjettsfilmene som kommer ut av Wakaliwood, et filmstudio med base i Wakaliga-slummen.

Dette seminaret vil utforske begrepet utopi og dystopi i et afrikansk kulturlandskap både i den afrikanske diasporaen og på kontinentet. Hvordan endrer ideer fra Afrika ordet? Er dette Afrikas tid?

Paneldeltakere
Spyda fra Nihiloxica. Ved å fokusere enda mer på urbefolkningen; ved å benytte den naturlige drivkraften til Bugandan-rytmer som den loping, bipolare Baksimba-rillen, slipper Nihiloxica ut hele kraften fra eldgamle tradisjoner.


Arlen Dilsizian og Derek Debru administrerer Nyege Nyege Festival og plateselskap, og fremmer underground musikk fra det afrikanske kontinentet.


Hibotep er DJ, musiker, motedesigner, installasjonskunstner og filmskaper.


Dr. Sipho Sithole PhD, har en doktor i filosofisk antropologi (Wits University). Han har nylig startet en ny eiendom – Afrocentric Agency – et selskap som vil lage plattformer for pan-afrikanske dialoger om de mest ubehagelige temaene om postkolonialitet, mens de representerer den beste reklamen innen scenekunst, offentlig tale og film.

Mer info:

Legg igjen en kommentar