Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Vuggesanger i en dystopisk tid

- kan vuggesanger gi håp i dystopiske tider?

Oslo World inviterer til et uortodoks seminar med fire av de sterkeste kvinnelige stemmene fra Marokko, Spania, Mali og Brasil.

I samtale med festivalsjef Alexandra Archetti Stølen, vil de enestående kunstnerne og politisk engasjerte Liniker, Rossy de Palma, Inna Modja og Hindi Zahra dele sin visjon rundt musikkens kraft. Vi lever i dystopiske tider: Amazonas brenner, det foregår tvangsflytting av urfolkssamfunn over hele verden, menneskerettighetsaktivister blir drept, kvinner tvinges til å tie og LGTB+ knebles over hele verden. år, eller passet vi har TB+  Lullabies and will perform whith her band e os Carmelows on the 31st  signal om dette på det nåvære

Når menneskeheten er fanget i en dystopisk virkelighet, hvordan kan kunstnere synge vuggesanger som kan bringe håp? Når apati og latskap hersker over det nåværende politiske landskapet, hvordan kan kunstnere synge sanger som en vekker til handling?

Fire modige, kvinnelige artister vil denne kvelden snakke om hvorfor de tør kjempe for de store eller de små utopiene.

Halvannen time aldri vil være nok til å forandre verden, men du kan bli med oss ​​for en uforglemmelig samtale som om ikke annet vil virke som en motgift til fortvilelse.

Panel:
Rossy de Palma – spansk skuespiller, sanger, moteikon og kurator for Oslo Worlds åpningskonsert, Utopian Lullabies.
Liniker – brasiliansk aritst, kjent gjennom bandet sitt Liniker e os Carmelows. Hun er den første åpen transstjernen i brasiliansk musikk. Hun har sagt at det å være svart, fattig og annerledes gir henne styrke, at det å være en transsvart kvinne på scenen er en politisk handling. Hun er også en del av Utopian Lullabies og vil opptre med sitt band e o Carmelows 31. oktober.
Inna Modja – maliansk sanger med base i Paris. Hun snakker mot kjønnslemlestelse, hun og hennes fire søstre ble omskåret uten foreldrenes godkjennelse. Hun er også frittalende mot vold mot kvinner, som hun fremstilte i musikkvideoen til sangen «La Valse de Marylore». Hun er også en del av Utopian Lullabies.
Hindi Zahra – Helt siden sitt kritikerroste Blue Note-debut Handmade i 2010, har den marokkanske sangeren og multiinstrumentalisten Hindi Zahra smeltet sammen berbermusikk med moderne jazz og blues. Hun er også en del av Utopian Lullabies.

Moderator: Alexandra Archetti Stølen- festivalsjef for Oslo World.

I samarbeid med Nobels Fredssenter og Balansekunst

Mer info:

Legg igjen en kommentar