Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Film Screening – We Up!

-En del av URBAN INDIGENOUS TAKEOVER –

Førti år etter at hiphop ble født i South Bronx, blir det forestilt på friske måter av unge urfolk i nord – fra Athabascan landsbyer i Alaska, til hovedstaden i Grønland, til reindriftsbyer i Nord-Finland .
We UP: Indigenous Hip-Hop of the Circumpolar North er en dokumentarfilm som er produsert av Anchorage Museum. Den profilerer de voksende stjernene i Nord-Indigenous hiphop mens de utforsker temaer i deres arbeid som forbinder dem over store avstander, for eksempel: utfordringene med avkolonisering, stolthet i selvtillit og tradisjonell kultur, dekonstruering av stereotyper, feiring av det truede morsmål og åndelige forbindelser til nordlige hjemland.

Filmingen begynte sommeren 2017 i Anchorage og fortsatte gjennom sommeren 2018 i Fairbanks og Dot Lake, Alaska; Nuuk, Grønland; og peker i hele Sápmi, hjemmet til det samiske folket, og spenner over de nordlige delene av Finland, Norge, Sverige og Russland.

Artistene med hovedrollen i WE UP representerer alle fire “kjerneelementer” i hip-hop: MCing (rapping); breakdance; turntablism (DJng); og grafittikunst. Filmen dokumenterer Circumpolar Hip-Hop Collab, en banebrytende forestilling på hovedscenen under Riddu, urfolkets festival i Ri festivalu i Olmmáivággi Norge, som viste frem nordlige urfolks-hiphop-artister fra Alaska, Canada, Grønland, Finland og Vest-Russland .

I samarbeid med Riddu Riđđu

Mer info:

Legg igjen en kommentar