Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Beirut & Beyond

Vi har gleden av å presentere en miniversjon av Beirut & Beyond International Music Festival, i det vi arrangerer en komprimert utgave under årets Oslo World! Beirut and Beyond-festivalen arrangeres 3.-6.desember i Beirut.

Følgende artister entrer scenen på Victoria Nasjonal Jazzscene fredag 30.oktober:

Line-up

Hello Psychaleppo (SY)

– Beirut & Beyond
Hvor drar man når hele hjemlandet står i flammer, og lyset i enden av tunnelen kun blir svakere for hver dag som passerer? Som mange andre syrere har også den 26-årige kunststudenten Samer Saim Aldhr søkt ly fra kryssilden i Aleppo. Det fant han tilfeldigvis i Beirut, Libanon, det flotteste fristedet for kreative sjeler i hele Midtøsten.

Men i blant er det dessverre ikke nok å rømme rent geografisk. Både kropp og hode kan også ha et behov for en Les mer>

Alsarah & the Nubatones SD

– Beirut & Beyond
Alsarah anser all musikk som tredimensjonale skapninger, med hode, hjerte, armer, bein, minner, laster og sorger. Som kjent skal det ikke stort mer til enn å innse at det fremmede egentlig er ganske likt en selv, før man respekterer det som sin neste. Denne verdifulle innsikten fikk den utvandrede sudaneseren gjennom sitt arbeid som etnomusikkviter, og siden brakt ut i full blomst med Alsarah & The Nubatones.

For å ta et konkret eksempel: “Habibi Taal”, det smektende åpningssporet Les mer>

WASL trio PS/FR/CH

– Beirut & Beyond
Kamilya Jubran er allerede et kjent navn blant alle som er interessert i musikk fra Midtøsten. Hun er palestinsk, og har i flere år vært aktiv både med sitt vakre vokaluttrykk og med strengeinstrumentet oud. Mellom 1982 og 2002 var hun en del av Sabreen, en Jerusalem-basert gruppe som utviklet seg til et kollektiv der det ikke bare handlet om å lage musikk, men også om å støtte og utvikle palestinske musikere. Sabreen har ikke bare hatt Les mer>