Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Beirut & Beyond

En sjokkbølge av kunstnerisk skaperglede oppstod i etterdønningene av den arabiske våren, lik hvordan tusen lyserøde kirsebærblomster gjerne spretter frem over natten. Derfor ble Beirut & Beyond International Music Festival grunnlagt i 2013, i regi av vår egen musikkfestival. Torsdag 2. november tar Oslo World med seg Beirut & Beyond til Sentralen og fyller bygget med musikk, dans, samtaler og design fra Midtøsten.

I tillegg til opplevelser, pop up og konserter med Love & RevengeKinematik og The Great Departed, kommer Assaad Awad til Beirut & Beyond på Sentralen. Den verdenskjente designeren, som har laget klær og smykker til store navn som Madonna og Lady Gaga, samt motehus som Balenciaga og Mugler vil lage noe helt spesielt til årets Oslo World – i Hvelvet på Sentralen.

Line-up

Kinematik (LB)

Grenseoverskridende instrumentalrock.
I Kinematik er hvert medlem som en modul i en maskin. «Sann kreativitet kommer fra å begrense deg selv», forklarer kvartetten. Det er en tilnærming til komposisjon som driver nær sagt alle hypnotiske musikkformer, inkludert den motoriske instrumentalrocken som Kinematik sverger til.

Med de tyske eksperimentalistene Can som deres store ledestjerne, forsøker Kinematik å bryte ned gitarmusikkens konvensjoner: de bruker bestemt én gitar i stedet for to, og sper i stedet på med synthesizere og elektroniske duppeditter. En mer punk Les mer>

The Great Departed (LB)

Satiriske hymner.
Protestsanger har nok eksistert like lenge som sivilisasjonene. Så lenge det finnes tyranner, vil det føles nødvendig å gripe etter nærmest instrument og synge om deres ofte parodiske maktsyke. Det er omtrent like naturlig som å spise mat når man er sulten.

Få bærer imidlertid denne arven videre med like stor brodd og finesse som det libanesiske folkorkesteret The Great Departed (på morsmålet: Al-Rahel Al-Kabir). De lager klassisk arabisk musikk med en moderne tvist. Men desto viktigere er innholdet i Les mer>

Love & Revenge

«For en person som aldri har sett Orienten, er en lotus fortsatt en lotus; for meg er den kun en slags løk». Dette er skuffelsen den franske forfatteren Nerval må bite i seg etter en tur til Midtøsten, som gjenfortalt i Edward Saids «Orientalismen». Poenget til Said er ikke at det er noe galt med denne delen av verden. Snarere tvert imot: Det virkelig perverse er måten Vesten betrakter Orienten på.

Said er en viktig inspirasjonskilde for Love & Revenge, Les mer>

Assaad Awad LB

Mote som banebrytende kunst
«I en verden av klipp og lim, er vi nødt til å vende tilbake til det håndlagde». Dette er blant hovedbudskapene til den libanesiske designeren Assaad Awad, som vil delta i en samtale med Elle-redaktør Signy Fardal under årets festival. Dermed erklærer han et opprør mot masseproduksjonen, overbevist om at klær, smykker og andre plagg som kvernes ut på samlebåndet mangler en vesentlig verdi – en som vi ikke helt kan sette fingeren på.

Dette skråblikket er nettopp hva folk Les mer>

Noma World

Pop-Up store
Lamia Be er født og oppvokst i Oslo, i et tradisjonelt marokkansk hjem på Tøyen. Dana Jdid ble født i Abu Dhabi og har vokst opp i et syrisk hjem i Oslo. Inspirert av forskjellige, men uadskillelige verdener og street culture skapte de og utviklet Noma World – en merkevare inspirert av autensitet, overskridende kulturer og visjonære ledere. Duoen kuraterer og samarbeider med kunstkollektiver, subkulturer, motedesignere og musikkfestivaler. Vi gleder oss til å huse deres pop-up-butikk på Beirut & Les mer>

DjDid

Renaissance girl in a digital world
 
Dana Jdid is an architect, multi media artist and urban activist. A Syrian girl from Oslo with a strong passion for the city she has been a dedicated collaborator with Oslo World since 2013.  “I Thrive from people’s energy and creativity. I believe in the power of the collective “ Dana is a member of two underground movements. NomaWorld, a lifestyle collective dedicated to representing an authentic vision for street fashion (whom we Les mer>