Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

ZZK pres. Nicola Cruz, Miss Bolivia, Chancha Via Circuito & El-G

Alle musikalske sjangere trenger en trojansk hest. I tilfellet av digital cumbia og digital folklore,
har ZZK Records vært i episenteret av bevegelsen. En av labelets grunnlegere er Grant C. Dull
(uttales duel), også kjent ved djaliaset, El-G. El-G, som vokste ut av Buenos Aires sitt inspirerende klubb-og kulturliv, kom først til Argentina i 1999. Mannen bak spakene har igjenoppfunnet seg selv mer enn en gang, og har gått fra å være en musikkviter og online magasinredaktør, til billedkunstner, så visuell artist på events, og til slutt kurator og DJ. Grant grunnla det tospråklige kulturnettstedetet WhatsUpBuenosAires.com, og er medgrunnlegger i både ZZK Records og Zizek Club med sine argentinske partnere. I sin stadig voksende søken etter kultur, musikk og eventyr, har Grant stiftet 4 prosjekter fra sin hub i Argentina, den siste da ZZK Films. DJ El-G har spilt i mer enn 80 byer rundt om i verden, også på Coachella, Roskilde and Modern Arts Center i St. Petersburg, Russland.

ZZK Program:

22:00-22:45 El-G
22:45-23:45 Nicola Cruz
00:00-01:00 Miss Bolivia
01:00-01:30 Chancha Via Circuito
01:30-03:00 El-G

Line-up

DJ El-G (AR)

– Bringer Buenos Aires’ klubbkultur nærmere
Alle musikalske sjangere trenger en trojansk hest. I tilfellet av digital cumbia og digital folklore, har ZZK Records vært i episenteret av bevegelsen.

En av labelets grunnlegere er Grant C. Dull (uttales duel), også kjent ved dj-aliaset, El-G.
El-G, som vokste ut av Buenos Aires sitt inspirerende klubb- og kulturliv, kom først til Argentina i 1999. Mannen bak spakene har igjenoppfunnet seg selv mer enn en gang, og har gått fra en musikkviter og online magasinredaktør, til billedkunstner, så visuell artist Les mer>

Chancha Via Circuito (AR)

– Hypnotisk digicumbia med jungelens hjerte
De lavmælte har ofte mest på hjertet. Blant de tre artistene som skal opptre på ZZK Records’ labelkveld under årets festival – Nicola Cruz, Miss Bolivia og Chanca Via Circuito – er det særlig sistnevnte som virkelig klarer å lydsette plateselskapets ideologi. Det seneste i en lang rekke av argentinske børskrakk fikk trekløveren Grant Dull, Guillermo Canale og Diego Dulacio fra Buenos Aires’ klubbscene til å stusse over hvorvidt det ville være verdifullt å søke tilbake til en genuint Les mer>

Miss Bolivia (AR)

– Vindskeiv tropipunk fra Buenos Aires’ bakgater
“Argentinere aner ikke hva “queer” betyr og europeere aner ikke hva “cumbia” betyr,” hevdet rapperen Ali Gua Gua i et intervju med radiokanalen NPR. Vi drister oss nemlig til å påstå såpass: Hadde ikke Gua og hennes venninner i Kumbia Queers sprengt grensene for hvem og hva som får lov til å være en del av den argentinske cumbiabevegelsen, hadde neppe deres nære bekjentskap Paz Ferreyra lagd musikk som Miss Bolivia.

Cumbia har sitt utgangspunkt i de afrikanske slavenes kollektive Les mer>

Nicola Cruz (EC)

– Vuggevennlig klubbmusikk om tapt uskyld
Det eksisterer noe fortryllende i hjertet av Sør-Amerika. Å sette fingeren på akkurat hva dette består av er ikke så enkelt, men én ting føles sikkert: At Vestens inntog i Den nye verden er i ferd med å ødelegge den latinamerikanske mystikken for godt. Et eksempel på dette ser vi i Gabriel García Márquez’ romanmesterverk Hundre års ensomhet, der kolonikreftene gradvis utraderer alt som en gang var pulserende ved den colombianske landsbyen Macondo.

Sånn sett kan man si at franskfødte Les mer>