Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

VårtNabolag

Mottaksfestivalen for hele familen

Ta med hele familien, venner og naboer på en litt annerledes festival – når asylmottak forvandles til nabolagsfester – stappfulle av god mat, morsomme aktiviteter, konserter og opptredener.

Ved å arrangere en dags musikkfestival på et asylmottak ønsker vi å bidra til deltagelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere og de som bor i nabolaget. Å skape noe sammen og å skape et fellesskap rundt musikk, kultur og mat, tror vi er helt avgjørende for videre integrering.

«Møter mellom mennesker, kunstnere og publikum skaper interesse og forståelse for de verdier som ligger i andres kulturuttrykk. VårtNabolag er en av festivalens viktigste helårssatsinger og understreker festivalens mål om å være en arena for kvalitetsmusikk med en samfunnsmessig brodd», sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.

VårtNabolag passer for både store og små. Det er ingen aldersgrense og alle aktiviteter er gratis! Se filmene fra VårtNabolag i Vang i Valdres, og fra Torshov.

BAKGRUNN

Siden 2009 har Oslo World invitert beboere fra norske asylmottak til vår årlige musikkfestival. Tiltaket har resultert i deltagelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere, konsertpublikum og artister fra hele verden. For mange av beboerne som kommer uten familie og venner, har invitasjonen til festivalen hatt stor betydning i en prøvende tid.

I august 2014 arrangerte vi VårtNabolag for første gang, på Torshov Transittmottak. Artister som Samsaya, Degos and the Silky Johnsons og Baba Soul & the professors of funk spilte konserter, beboerne på mottaket laget og serverte mat fra sine hjemland og det var aktiviteter som dans og ansiktsmaling. Siden den gang har vi arrangert VårtNabolag på Torshov transittmottak tre ganger og prosjektet ble utvidet i 2016 – med en sukksesfull festival på mottakssenteret i Vang i Valdres.  I 2017 var VårtNabolag en del av Hardanger Musikkfest, på Ullensvang asylmottak, og i 2018 arrangeres det på Refstad transittmottak, Dikemark asylmottak og Vang mottakssenter. 

Tid og steder for VårtNabolag 2020:

I utgangspunktet skulle Oslo World arrangere VårtNabolag på Refstad transittmottak 20. juni. Etter en grundig vurdering av situasjonen, i samråd med UDI og Hero, besluttet vi å avlyse, av hensyn til smittevern. Forhåpentligvis vil vi kunne arrangere VårtNabolag til høsten eller vinteren. Enn så lenge vil samtlige beboere på Refstad bli invitert som publikum til Oslo World Live SessionsSentralen den 29. mai. Vi vil også i år, som tidligere, invitere beboere fra mottak i Oslo og omegn til selve festivalen i uke 44. Mer informasjon om arrangementer til høsten legges ut så fort vi vet mer. 

PARTNERE:

Vinjerock, Norsk Folkehjelp, Hero Norge, Konsertsystemer LLB ASHoba’s Backline asMakers’HubVang Frivilligsentral, Lif LagaCaritasRedd BarnaRøde KorsNobels fredssenter,Amnesty International NorwayÅpent Bakeri, NasjonalmuseetSinsen KulturhusMennesker i fokusASKO ServeringSamspill International Music Network og mange flere.

SPONSET AV:
DNB Sparebankstiftelsen, Bergesenstiftelsen, IMDIOslo kommune, KulturrådetOXLO og UDI.